_____________________________________________________________________________________________________________________________________
GUIDO DE VLIEGHER
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Menu .. Gerecht ....
Recept ......
Koken voor één persoon
Een
dagschotel voor 1 persoon
ontstaat simpelweg met wat inspiratie,
enkele restjes, een beetje tijd en veel durf.
* Wat serveren we
hierbij *
Aardappelen, pasta, rijst als bijgerecht, ik kook dit nooit voor 1
maaltijd voor mij alleen,
maar maak hier bewust een extraatje klaar om de volgende dag op een
andere manier op te dienen.
Zowel aardappelen, pasta als rijst kunnen nadien in een koud gerechtje
verwerkt worden,
rijst en aardappelen kunnen ook nog in een warm gerecht verwerkt worden.
Hieronder
vindt je enkele foto's die je kunnen helpen voor nieuwe ideeën
|
AARDAPPEL UIT DE MICROGOLF
Heb je niet veel tijd om uitgebreid te koken,
en je wilt een warm aardappeltje bij het hoofdgerecht,
maak dan aardappeltjes in de
microgolf,
klaar in 6 minuten. |
KOUDE AARDAPPELEN
Met een restje gekookte aardappelen
heb je de volgende dag al vlug een koud bijgerecht,
hier een aardappelsalade (met
sjalotje, kappertjes,
zoetzure augurk, zure room, mayonaise). |
WARME AARDAPPELEN
Met een restje gekookte aardappelen
kan je de volgende dag vlug een warm bijgerecht maken,
hier de voorbereiding voor gebakken
aardappeltjes
(met ajuin, look, spekblokjes). |
RESTJE PASTA VERWERKEN
Met een restje pasta kan je veel kanten uit,
koud als voorgerecht, warme pastasalade als bijgerecht.
Pasta, nog warm, met wat
olijfolie mengen
om samenkleven te voorkomen. |
RESTJE RIJST VERWERKEN
Een restje gekookte rijst kan zowel koud als warm
verwerkt worden als voorgerecht of bijgerecht.
Rijst is met heel veel
ingrediënten te combineren. |
TIP
Smakelijk ! |
|
|
|
Terug naar
overzicht "Koken voor 1 persoon"
Meer ideeën, recepten en menu's vind je in
volgende rubrieken