_____________________________________________________________________________________________________________________________________
GUIDO DE VLIEGHER
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Menu .. Gerecht ....
Recept ......
Koken voor één persoon
Een
dagschotel voor 1 persoon
ontstaat simpelweg met wat inspiratie,
enkele restjes, een beetje tijd en veel durf.
* Dagelijks een portie groenten is
belangrijk
*
Een dagelijkse portie groenten is heel belangrijk, we eten er over het
algemeen te weinig,
neem uw stukje vlees een beetje kleiner, en serveer er meer groenten
bij,
of zelfs meerdere soorten groenten bij een maaltijd :
een voorgerecht met rauwe groentjes en/of een koude gekookte groente,
en bij hoofdgerecht een warme groente al dan niet in een sausje.
Hieronder
vindt je enkele foto's die je kunnen helpen voor nieuwe ideeën
|
VARIATIE MET GROENTEN
Groene boontjes, een gemakkelijk klaar te maken
groente,
warm opdienen met gesmoord sjalotje (eventueel wat look)
en een restje is later goed te verwerken in een koud slaatje
of in een salade Niçoise. |
RESTJE GROENTEN OPWARMEN
Bloemkool, na 2 dagen in de koelkast,
bestrooid met gemalen kaas (Gruyère, Emmentaler, ...)
een beetje peper van de molen en muskaatnoot,
klaar om onder de grill in de oven te gratineren
en dan verder op te warmen. |
VEEL GROENTEN
Heel wat groenten zijn hier verwerkt in een
ovenschotel
(paprika, tomaat, ajuin, aubergine, courgette, ...)
opgevuld met gehakt (+ ei en
beschuit of paneermeel)
in sausje van tomatenblokjes (+ look, ajuin, tijm)
(en een kommetje extra voor de diepvries). |
TIP
Smakelijk ! |
|
|
|
Terug naar
overzicht "Koken voor 1 persoon"
Meer ideeën, recepten en menu's vind je in
volgende rubrieken
ALFABETISCH overzicht van alle RECEPTEN
Home Page
<<
www.guidodevliegher.be >>
Startpagina
|