_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mijn menu ... in foto's ...... elke dag anders


Naast mijn taken elke dag
vind / of / maak ik meestal nog wat tijd
om te genieten van een zelf klaargemaakt menu.

 

  
NAAST WERKLUST IN MIJN DAGTAAK ... < = > ... KUNSTVORM IN EEN DAGELIJKS MENU
  

Een menu klaarmaken voor 1 persoon kan ook verrassend anders zijn
En waarom zou je "alléén" niet lekker kunnen eten   ...
hier vindt je veel duidelijke inspiratie
   ...
maar vergeet de afwerking niet
   ...
het oog eet ook mee !!!

 

Menu
werkdag

Een gefrituurd "boeltje"
Mosselen "Jardinière" met sla en brood
Fruitsalade

Menu
werkdag

Rucola met pijnboompitten en  Parmesan
Gegratineerde mosselen
Cordon bleu met boontjes en aardappelen in pickelsaus

Menu
feestdag

Gegrilde tonijnsteak met mierikswortel en wasabi, tortilla's
Visfilet en scampi in krokant korstje met slaatje en aardappelen

Koffie
na de maaltijd

Espresso of Koffie
met kleine lekkernijen

Menu
weekend

Trio tapas met Fino
Vegetarische loempia
Kippenboutjes met spruitjes en champignonsaus

Menu
vrije dag

Toast met préparé en patatjes met noordzeesalade
Kalfsblanquette met groene boontjes
Vanillepudding met speculoos

Menu
vrije dag

"Koud Buffet"
Russisch ei
Tomaat met vissalade en kipcocktail
Gemengd slaatje met Breydelspek en boontjes

Menu
vrije dag

Olijven, tomaatjes, belegde komkommer
Merguez met broccoli en krielaardappeltjes

Menu
vrije dag

Slaatje met kipsalade
Ossentong met tomaten-champignonsaus en aardappelpuree

Menu
weekend

Ovengedroogde tomaatjes en olijven
Warme groentenmix
Lamsbout met broccoli
Crottin de Chavignol

Koffie na de maaltijd

Espresso of Koffie
met kleine lekkernijen

Menu
vrije dag

Gemengde salade met haringfilet
Gele paprika met lams-rundgehakt in tomatensaus en naan-brood

Menu
vrije dag

Turkse börek met feta en groentjes
Kangoeroe steak met boontjes, wortelen en erwtjes in kaassaus

Menu
vrije dag

Groentenmacedoine met gekookt eitje
Paling in de roomsaus met handgesneden frietjes
Kaasbordje

Menu
weekend

Haringsalade met mierikswortel
Gehaktballetjes in tomatensaus met 5 groentjes
Mattentaartje

Menu
weekend

Menu
met restjes
van gisteren
en tapas

Menu
werkdag

Gemengde salade met tonijn
Hertensteak met mosterdsaus en naanbrood
Kaasbordje

Koffie na de maaltijd

Espresso of Koffie
met kleine lekkernijen

Menu
werkdag

Pittabroodje met gehakt in saus en 3 groenten
Vlaamse stoverij met stoofpotje van wortelen
Lychee's

Menu
vrije dag

Gepaneerde visfilet met tartaresaus en slaatje
Kippenmedaillons met spekblokjes en zurkelpatatjes
Camembert au lait cru

Menu
werkdag

Tapas buffet
met groenten, vis en vlees
onder begeleiding van sherry, witte en rode wijn

Menu
werkdag

Spaans bordje: Jamon, Manchego, Chorizo
Paardenbiefstuk met 4 groenten

Menu
weekend

Borrelhapjes
Aardappelsalade met maatjes
Kalfsblanquette met snijboontjes
Pannenkoeken

Menu
weekend

Bordje koude vis: gerookte zalm, Hollands maatje, gerookte makreel
Bordje koude groenten: tomaat, boontjes, bloemkool, komkommer rucola, aardappelen

Thee
na de maaltijd

Een thee
met kleine lekkernijen

Menu
werkdag

Cavaillon met Jamon Iberico
Gemarineerde varkenskotelet met bloemkool en patatjes
Camembert "au lait cru"

Menu
werkdag

Gemengd bordje met groenten, vis en vlees
Gemarineerde varkensribbetjes met boontjes en aardappelen
Gekoelde meloen met Porto

Menu
feestdag

Gemengd hapjesbord "warm/koud"
Gepaneerde pladijsfilet met spinazie in roomsaus

Menu
werkdag

Toastjes met vleessalade en kaas, Spaanse ham en Manchego
Ovenkoek met "tajine kefta" en rauwe groentjes

Menu
werkdag

Garnaaltjes, tomaatjes, olijven
Soep "Tom Yum"
Kipfilet curry Madras met Basmati rijst 

Menu
weekend

Bordje groenten, vlees en kaas
Vissoep
Rundshamburger met oosterse rijst
Pannenkoeken met warme kersen

Koffie na de maaltijd

Espresso of Koffie
met kleine lekkernijen

Menu
weekend

Verjaardagsmenu
"61"
Spaans
Indisch
Marokaans
Mexicaans
Belgisch

Menu
werkdag

Mediterane hapjes met Cava
Rauwe groentjes met zalmsalade en krabsalade
Krokante visblokjes met rijst en currysaus

Menu
werkdag

Mediteraan bordje
Chili con carne met aardappelpuree
Drie kaasjes

Menu
vrije dag

"Hapje - Tapje"
Gele paprika's met Fetavulling
Kippenboutjes en gebakken rijst met groenten

Menu
werkdag

Feta, olijven en zoete paprika
Gepaneerde is met gebakken krieltjes
Varkenskotelet met gegrilde groenten

Menu
werkdag

Hapjesbord
Gegratineerde eieren "Florentine"
Kaasbordje

Koffie na de maaltijd

Espresso of Koffie
met kleine lekkernijen

Menu
weekend

Kermismenu
Gegrilde zuiderse groenten en Spaanse worst
Vlaamse stoverij met aardappelen en appelmoes
Vanillepudding en frangipane

Menu
werkdag

Bordje "koelkast leeg eten" om op reis te vertrekken
Vol-au-vent uit de diepvries met de "laatste boontjes uit mijn tuin"

Menu
buitenland

Ossestaartsoep
Gebakken noedels met zeevruchten
Appelsiensap

Menu
buitenland

Gegrilde vis met gekookte rijst en Indonesische groenten

Menu
buitenland

Groentensoep
Gebakken groenten met inktvis en rijst
Kippenbrochettes met pindasaus

Menu
buitenland

Gegrilde scampibrochette met sojascheuten en rijst
Pisang goreng

Koffie na de maaltijd

Espresso of Koffie
met kleine lekkernijen

Menu
werkdag

Gerookte paling met mierikswortel
Mosselen jardinière met bruin brood
Kaas époisses

Menu
werkdag

Salade met lauwe kippenmaagjes
Varkensribbetjes met groene boontjes en aardappelen
Perziken in honing met noten

Menu
weekend

3 koude hapjes
en 1 warm hapje
Gebakken bloedworst met appelmoes en bruin brood

Menu
werkdag

Trio groentjes, toast met rillette en toast met paté
Chipolata met zurkelaardappelen

Menu
werkdag

Komkommer met forelsalade
Bloedworst met appelmoes
Schnitzel met boontjes en aardappelen
Kaasbordje

Menu
vrije dag

Hapjesbord als voorgerecht
Frikandon met peertjes en aardappelen

Koffie na de maaltijd

Espresso of Koffie
met kleine lekkernijen

Menu
werkdag

Tomaat Mozarella
Hertensteak met gestoofde prei en aardappelen
Appelmoes met rozijnen en Porto

Menu
werkdag

Gegrilde kaastoastjes
Slaatje met eendenborst en kippenmaagjes
Cordon Bleu met Provencaalse groenten
Peertjes met vanille ijs

Menu
weekend

Slaatje met warme geitenkaas in spek
Fazant met gebakken aardappelen
Bladerdeeggebakje met appel, rozijnen en vanille ijs

Menu
weekend

Komkommerhapjes en hapjes met geitenkaas en spek
Hespenrolletjes met prei en aardappelpuree

Menu
werkdag

Salade Niçoise
Vol-au-vent van vis en scampi met groene sla

Menu
vrije dag

Toastjes met ansjovis en tonijn
Slaatje met noten, druiven en kaas
Pasta met pesto en kalkoenfilet

Koffie na de maaltijd

Espresso of Koffie
met kleine lekkernijen

Menu
werkdag

Vegetarische hapjes
Vegetarisch slaatje
Champignons met geitenkaas en tomaatjes
Gekookte ham met asperges

Menu
werkdag

Koude pastasalade met champignons en zalm
Rundbrochette met bloemkoolpuree en boontjes

Menu
weekend

Wildpaté met ajuinconfituur
Gebakken penne met kabeljauwfilet
Pannenkoek

Menu
werkdag

Zondagsrestjes
Paardenbiefstuk met Dauphiné aardappelen

Kaasje Vacherin 

Menu
werkdag

Rucola met Parmesaan en noten
Oxtail soep
Rosbiefsalade met koude groenten

Menu
vrije dag

Komkommerschijfjes met dipsausjes
Tomaat Mozarella
Paling in garnalensaus, lente-uitjes en aardappelpuree

Koffie na de maaltijd

Espresso of Koffie
met kleine lekkernijen

Menu
werkdag

Tomaat garnaal
Hamburger met rauw witloof en aardappelen
Brie de Meaux en Vacherin

Menu
werkdag

Drie hapjesborden
Cordon Bleu met wortelen
Kaasbordje

Menu
weekend

Hapjesbord
Slaatje met eiersalade
Varkenstong, gestoofd witloof en kaassaus

Menu
weekend

Gepaneerde vis met groententartare
Gebakken visfilet met wortelpuree

Menu
werkdag

Gemengde salade met gesmolten Brie
Braadworst met zuurkool en aardappelpuree

Menu
werkdag

Soep Tom Yum
Kalkoensteak met champignons en tomatensaus
Brigand en Herve

Thee
na de maaltijd

Een thee
met kleine lekkernijen

Menu
vrije dag

"Garnaaltjes pellen"
Champignons met gehakt in kaassaus
Blinde vinken met bloemkool

Menu
werkdag

4 tapas met een "Fino"
Vol-au-vent met salade en gefrituurde aardappelen

Menu
werkdag

Bloemkool met garnaaltjes
Spaghetti Bolognese
Kaasbordje

Menu
werkdag

Aperitief met kleine hapjes
Steak tartaar met sla en frietjes

Menu
werkdag

Salade, tomaat en makreelrillettes
Bonen in tomatensaus met gekonfijte eendenbout

Menu
weekend

Zelf ingelegde haring
Hazenpaté met kweepeer
Pasta carbonara

Koffie na de maaltijd

Espresso of Koffie
met kleine lekkernijen

Menu
weekend

Indonesisch "Feestje"

Menu
werkdag

Boontjes met rauwe kabeljauw
Eendenborst met erwtjes
Kaasbordje

Menu
werkdag

Scampi beignets met pakchoi
Gebakken kabeljauw met wortelen en bloemkool

    
 
 
 

DEEL 1

    

DEEL 2

 




Foto per Foto

 
365 gevarieerde
dagelijkse
menu's
 

Menu
vrije dag

Tomaat met kabeljauwsalade
Slaatje met magret de canard
Geroosterd brood met Jamon Iberico




Diavoorstelling

 
dagelijks
thuis mijn menu
dat zijn 365 ideeën
 

    

DEEL 3

 

  
 
 
  

DEEL 4

 

            

KOKEN VOOR MIJ ALLEEN KAN DUS WEL DEGELIJK GEVARIEERD EN VERRASSEND ZIJN.

Af en toe komt er onder de foto een link naar een "Weet@je" als pop-up
waarbij nuttige informatie gegeven wordt bij het menu van de dag.

En tussendoor eens naar het buitenland voor het werk of op reis,
daar ontdek ik telkens nieuwe dingen en leer er veel bij.
  

  

ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN

 

Meer ideeën, recepten en menu's vind je in volgende rubrieken :

KOKEN elke dag

KOKEN met restjes

RECEPTEN met restjes

KOKEN voor 1 persoon

DAGELIJKS KOKEN, eenvoudige bereidingen

HAPJES   -   TAPAS   -   SLAATJES

 

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina