_____________________________________________________________________________________________________________________________________
GUIDO DE VLIEGHER
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Menu .. Gerecht ....
Recept ......
Koken voor één persoon
Een
dagschotel voor 1 persoon
ontstaat simpelweg met wat inspiratie,
enkele restjes, een beetje tijd en veel durf.
* Een stukje vis smaakt
altijd lekker *
Vis, schaal- en schelpdieren, het is dikwijls een
gemakkelijk gerecht en vlug klaar,
en dit kan zowel met verse vis als met een stukje vis uit de diepvries.
Vis, schaal- en schelpdieren klaarmaken, er zijn veel manieren en
mogelijkheden,
bakken in de pan, op de grill (al
dan niet gemarineerd), in de oven (in vuurvaste schaal of in aluminium
folie).
Hieronder
vindt je enkele foto's die je kunnen helpen voor nieuwe ideeën
|
VLUG EEN TEPPENYAKI
Laat je inspiratie maar de vrije loop,
hier een teppanyaki van gepelde scampi,
met spekblokjes, look, chilipeper en sojasaus
of voorbeeld scampi zoet-zuur. |
EENVOUDIG EN SNEL
Mosselen, voor de liefhebbers!
Nog zo een eenvoudig gerecht en vlug klaar.
Je kan ze op verschillende manieren klaarmaken,
mosselen natuur (met groentjes) is een goede klassieker. |
VIS VERWERKEN
Met de bereiding van vis kan je veel kanten uit,
zoals hier met mijn receptje van
visgyros,
dit kan met bijna alle soorten vis klaargemaakt worden,
en is tevens ideaal om een restje vis te verwerken. |
VISJE IN DE OVEN
Een voorbeeldje om
vis in de oven klaar
te maken,
wikkel alles samen in een aluminiumfolie,
(kan met veel soorten vis) en terwijl je een klein hapje
of voorgerecht klaarmaakt kan dit rustig garen. |
VIS, ALTIJD VLUG KLAAR
Vis, het is één van
de gemakkelijkste ingrediënten
om klaar te maken als je weinig tijd hebt.
En dit kan zowel in de pan, in de oven, in de wok, ... |
VIS UIT DE DIEPVRIES
Heb je niet onmiddellijk iets beschikbaar om een
maaltijd klaar te maken, maar je hebt wel een visje in de diepvries ...
dan kan je heel vlug een gerechtje op je bord toveren. Je kan vis
zonder ontdooien in een pan bakken. Wil je deze wel vlug
ontdooien, leg die dan in een grote kom lauw water. En dit geld
ook voor scampi. |
TIP
Smakelijk ! |
TIP
Smakelijk ! |
|
|
|
Terug naar
overzicht "Koken voor 1 persoon"
Meer ideeën, recepten en menu's vind je in
volgende rubrieken