_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Menu .. Gerecht .... Recept ...... Koken voor één persoon


Een dagschotel voor 1 persoon
ontstaat simpelweg met wat inspiratie,
enkele restjes, een beetje tijd en veel durf.

   

  
*   Een stukje vis smaakt altijd lekker   *
  

Vis, schaal- en schelpdieren, het is dikwijls een gemakkelijk gerecht en vlug klaar,
en dit kan zowel met verse vis als met een stukje vis uit de diepvries.
Vis, schaal- en schelpdieren klaarmaken, er zijn veel manieren en mogelijkheden,
bakken in de pan, op de grill (al dan niet gemarineerd), in de oven (in vuurvaste schaal of in aluminium folie).

      

Hieronder vindt je enkele foto's die je kunnen helpen voor nieuwe ideeën


VLUG EEN TEPPENYAKI
  

Laat je inspiratie maar de vrije loop,
hier een teppanyaki van gepelde scampi,
met spekblokjes, look, chilipeper en sojasaus
of voorbeeld scampi zoet-zuur.


EENVOUDIG EN SNEL
  

Mosselen, voor de liefhebbers!
Nog zo een eenvoudig gerecht en vlug klaar.
Je kan ze op verschillende manieren klaarmaken,
mosselen natuur (met groentjes) is een goede klassieker.


VIS VERWERKEN
  

Met de bereiding van vis kan je veel kanten uit,
zoals hier met mijn receptje van visgyros,
dit kan met bijna alle soorten vis klaargemaakt worden,
en is tevens ideaal om een restje vis te verwerken. 


VISJE IN DE OVEN
  

Een voorbeeldje om vis in de oven klaar te maken,
wikkel alles samen in een aluminiumfolie,
(kan met veel soorten vis) en terwijl je een klein hapje
of voorgerecht klaarmaakt kan dit rustig garen.


VIS, ALTIJD VLUG KLAAR
  

Vis, het is één van de gemakkelijkste ingrediënten
om klaar te maken als je weinig tijd hebt.
En dit kan zowel in de pan, in de oven, in de wok, ...


VIS UIT DE DIEPVRIES
  

Heb je niet onmiddellijk iets beschikbaar om een maaltijd klaar te maken, maar je hebt wel een visje in de diepvries ... dan kan je heel vlug een gerechtje op je bord toveren.  Je kan vis zonder ontdooien in een pan bakken.  Wil je deze wel vlug ontdooien, leg die dan in een grote kom lauw water.  En dit geld ook voor scampi.


TIP
  

Smakelijk !


TIP
  

Smakelijk !

   

Foto's.JPG (16172 bytes)

 

    

  
   Terug naar overzicht "Koken voor 1 persoon"
  

 

      

  
Meer ideeën, recepten en menu's vind je in volgende rubrieken
     

KOKEN elke dag

MENU voor een dagschotel

KOKEN met restjes

RECEPTEN met restjes

EENVOUDIGE BEREIDINGEN dagelijks koken

 

   
ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN
   

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina