_____________________________________________________________________________________________________________________________________
GUIDO DE VLIEGHER
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Menu .. Gerecht ....
Recept ......
Koken voor één persoon
Een
dagschotel voor 1 persoon
ontstaat simpelweg met wat inspiratie,
enkele restjes, een beetje tijd en veel durf.
* Een klein hapje vooraf doet wonderen
*
Een klein hapje vooraf, ideaal om een
restje van gisteren te verwerken,
en je brengt meteen wat meer variatie in uw menu.
Een klein voorgerechtje, het geeft je de kans om eens iets nieuw uit te
proberen,
ideaal om wat meer smaak en kleur in uw menu te brengen.
Hieronder
vindt je enkele foto's die je kunnen helpen voor nieuwe ideeën
|
ENKELE HAPJES
Een eenvoudig
bordje met hapjes,
geroosterd brood, kaas en zaadjesmosterd,
paté met een stukje augurk. |
EEN SPECIALLEKE
Voordeel van koken voor jou alleen:
je kan eens iets klaarmaken dat anderen niet lusten,
zoals toast met gebakken varkenshersentjes. |
EENVOUDIG HAPJESBORD
Een
bord met hapjes, zo eenvoudig kan
het zijn,
blokjes paté, salami, kaas en een beetje mosterd,
of gewoon blokjes van wat je in huis hebt. |
HANDIG IN DE DIEPVRIES
Het is praktisch als je in de diepvries
een paar
kleinigheden hebt als voorafje: voorbeeld rauwe scampi, kaaskroketje,
garnaalkroketje, ... |
ELEKTRISCHE GRILLPLAAT
Een elektrische grillplaat is zeer handig
voor een tapa,
een
klein voorgerechtje, hier kikkerbilletjes met look,
en zorg dat je het hoofdgerecht hier ook kunt op bakken,
dan heb je nog weinig potten en pannen nodig. |
VRIJE COMBINATIE
Laat je inspiratie maar de vrije loop,
hier een teppanyaki van gepelde scampi,
met spekblokjes, look, chilipeper en sojasaus
of voorbeeld scampi zoet-zuur. |
VLUG GERECHTJE
Met een geitenkaasje heb je vlug een klein gerechtje,
in een spekjasje steken en warm opdienen,
op een stukje brood met honing en tijm in de oven
of zoals hier op toast met witloofsalade |
SIMPELE HAPJES
Simpele hapjes met een schijfje komkommer
(belegd met ... heel veel lekkere combinaties)
en een belegd schijfje gekook te aardappel
(heel lekker met vis, krab, garnaal, ...) |
TIP
Smakelijk ! |
TIP
Smakelijk ! |
|
|
|
Terug naar
overzicht "Koken voor 1 persoon"
Meer ideeën, recepten en menu's vind je in
volgende rubrieken
ALFABETISCH overzicht van alle RECEPTEN
Home Page
<<
www.guidodevliegher.be >>
Startpagina
|