_____________________________________________________________________________________________________________________________________
GUIDO DE VLIEGHER
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Menu .. Gerecht ....
Recept ......
Koken voor één persoon
Een
dagschotel voor 1 persoon
ontstaat simpelweg met wat inspiratie,
enkele restjes, een beetje tijd en veel durf.
* Afwerking met een
simpel sausje mag ook *
Afwerking met een simpel sausje, niet zo eenvoudig denk je voor 1
schepje saus,
maar je hoeft de grote chefs niet na te bootsen om een goede saus te
maken,
vergeet hier een dubbel getrokken fond, laten inkoken tot de helft, en
... de rest,
maak het heel eenvoudig en vlug met een smaakmaker
die bij het gerechtje past.
Hieronder
vindt je enkele foto's die je kunnen helpen voor nieuwe ideeën
|
SAUS MET MOSTERD
Een zacht of pittig
mosterdsausje, voorbeeld
1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel zaadjesmosterd,
en ½ koffielepel maïzena oplossen in 1dl melk,
door het braadvocht roeren tot het kookt
(mosterd volgens eigen smaak).
Dit past bij alle soorten gebakken varkensvlees,
en zelfs bij sommige soorten gebakken vis. |
SAUS MET BLAUWSCHIMMELKAAS
Een
roquefortsaus (of met
een andere blauwschimmelkaas
... Gorgonzola, Blue de Bresse, ... )
en ook ideaal om een restje kaas te verwerken.
Dit past uitstekend bij een entrecote
of een ander stukje gebakken rundsvlees. |
SAUS MET VERSE TUINKRUIDEN
Een tijmsaus,
verrassend eenvoudig en smakelijk sausje
gemaakt met verse tijm en een glaasje Porto.
Deze past bij veel soorten gevogelte en varkensvlees. |
EEN FRUITIG SAUSJE
Bij veel soorten wild past een
fruitig sausje,
maar past ook bij kip, kalkoen, gevogelte,
eenvoudig, lekker en snel klaar te maken sausje
met wat je op dat moment in huis hebt:
Luikse siroop, kweepeergelei, confituur van rood fruit, .. |
SAUS VOOR GROENTEN
Voor de verandering, kan je een groente opdienen
in een zure eiersaus, of
een ander zacht zuur sausje.
Met schorseneren, bloemkool, koolrabi, knolselder, ... |
TIP
Smakelijk ! |
|
|
|
Terug naar
overzicht "Koken voor 1 persoon"
Meer ideeën, recepten en menu's vind je in
volgende rubrieken