_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Menu .. Gerecht .... Recept ...... Koken voor één persoon


Een dagschotel voor 1 persoon
ontstaat simpelweg met wat inspiratie,
enkele restjes, een beetje tijd en veel durf.

   

  
*   Afwerking met een simpel sausje mag ook   *
  

Afwerking met een simpel sausje, niet zo eenvoudig denk je voor 1 schepje saus,
maar je hoeft de grote chefs niet na te bootsen om een goede saus te maken,
vergeet hier een dubbel getrokken fond, laten inkoken tot de helft, en ... de rest,
maak het heel eenvoudig en vlug met een smaakmaker die bij het gerechtje past.

      

Hieronder vindt je enkele foto's die je kunnen helpen voor nieuwe ideeën


SAUS MET MOSTERD
  

Een zacht of pittig mosterdsausje, voorbeeld
1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel zaadjesmosterd,
en ½ koffielepel maïzena oplossen in 1dl melk,
door het braadvocht roeren tot het kookt
(mosterd volgens eigen smaak).
Dit past bij alle soorten gebakken varkensvlees,
en zelfs bij sommige soorten gebakken vis.


SAUS MET BLAUWSCHIMMELKAAS
  

Een roquefortsaus (of met een andere blauwschimmelkaas
 ...
Gorgonzola, Blue de Bresse, ... )
en ook ideaal om een restje kaas te verwerken.
Dit past uitstekend bij een entrecote
of een ander stukje gebakken rundsvlees.


SAUS MET VERSE TUINKRUIDEN
  

Een tijmsaus, verrassend eenvoudig en smakelijk sausje
gemaakt met verse tijm en een glaasje Porto.
Deze past bij veel soorten gevogelte en varkensvlees.


EEN FRUITIG SAUSJE
  

Bij veel soorten wild past een fruitig sausje,
maar past ook bij kip, kalkoen, gevogelte,
eenvoudig, lekker en snel klaar te maken sausje
met wat je op dat moment in huis hebt:
Luikse siroop, kweepeergelei, confituur van rood fruit, ..


SAUS VOOR GROENTEN
  

Voor de verandering, kan je een groente opdienen
in een zure eiersaus, of een ander zacht zuur sausje.
Met schorseneren, bloemkool, koolrabi, knolselder, ...


TIP
  

Smakelijk !

   

Foto's.JPG (16172 bytes)

 

 

  
   Terug naar overzicht "Koken voor 1 persoon"
  

 

      

  
Meer ideeën, recepten en menu's vind je in volgende rubrieken
     

KOKEN elke dag

MENU voor een dagschotel

KOKEN met restjes

RECEPTEN met restjes

EENVOUDIGE BEREIDINGEN dagelijks koken

 

   
ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN
   

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina