_____________________________________________________________________________________________________________________________________
GUIDO DE VLIEGHER
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Menu .. Gerecht ....
Recept ......
Koken voor één persoon
Een
dagschotel voor 1 persoon
ontstaat simpelweg met wat inspiratie,
enkele restjes, een beetje tijd en veel durf.
* Een stukje vlees
hoort er ook wel bij *
Het eenvoudigste is een stuk vlees bakken in de
pan of op de grill,
er zijn heel veel mogelijkheden.
Stoofpotjes zijn ook een gemakkelijke oplossing,
iets meer werk, maar je hebt altijd een paar extra porties voor de diepvries.
Hieronder
vindt je enkele foto's die je kunnen helpen voor nieuwe ideeën
|
STOOFPOTJE VOOR DIEPVRIES
Eén van de vele stoofpotjes
waarvan ik er steeds enkele extra maak om in te vriezen:
kippenboutjes met paprika. |
RESTJE GEBAKKEN VLEES
Een restje van om het even welk soort vlees
dat je
rosé gebakken hebt, kan je de volgende dag
in fijne sneetjes snijden en
koud opdienen,
eventueel met een
mierikswortelsaus of op de Japanse versie met sojasaus zoals een
Teriyaki. |
RESTJE VERWERKEN
Met restjes van gebakken vlees kan je later
simpele gerechten klaarmaken, die weinig tijd vergen,
zoals hier een palta reina. |
VLEESSALADE MAKEN
In de zomer kan je veel soorten gebakken vlees
koud opdienen, met een koude schotel,
of zoals hier met kipfilet maak je
een kipsalade. |
RECEPT ZELF AANPASSEN
Een recept is er niet om letterlijk uit te voeren,
ik pas het graag aan met de ingrediënten die ik heb.
Hier, fazant klaargemaakt met ajuin, look, gerookt spek
en mirabellen, en eens niet volgens mijn andere recepten
"Fazant met witloof" of "Fazant
met druiven". |
TIP
Smakelijk ! |
|
|
|
Terug naar
overzicht "Koken voor 1 persoon"
Meer ideeën, recepten en menu's vind je in
volgende rubrieken